Na 8 osob:
250 g maskarpone
250 g smietanki kremowki do ubicia
wnilia,4-zoltka,3lyzki stolowe cukru
biskopty,1 1/2 szklanki kawy z ekspressu
kakao do posypania ,kawalek czekolady startej na parce (oczka grube)
Smietanke kremowke ubijamy z dodatkiem wanili na sztywna piane(piana nei moze byc twarda -puszysta!)
Serek maskarpone ucieramy razem z zoltkami i cukrem nastepnie dodajemy powoli smietanke wczesniej ubita (aby smietanka wyszla dobrze mosi byc dobrze ochlodzona).Nastepnie przygotowujemy dlugi polmisek -plaski (ja uzywma rekawiece do wyciskanie kremu moze byc i lopatka do smarowania kremu,nakladamy cienka warswe kremu (szerokosci biszkoptow i dlugosci jaka chcemy zrobic)moczymy bardzo dekikatnie biszkopty w kawie i ukladamy na kremiejedno obok drugiego,na calej dlugosci kremu wysmarowanego na polmisku,nastepnie zakrywamy warstwa kremu
i posypujemy odrobina startej czekolady i znowu powtarzamy -biszkopty maczamy w kawie ukladamy jedno obok drugiego nakrywmy krem i widelcem na gornej warswie wyrysujemy zyg-zag posypujemy (nie za mocno kakao gorzkie)
i oczywiscie czekolada .Polecam Wam ten przepis dlatego ze,moga jesc i dzieci i smakuje lepiej od tych z alkoholem(WE WLOSZECH NIE DODAJE SIE ALKOHOLU DO TIRAMISU )SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!