<- Baranina z rzodkwią 25 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)BEFSZTYK Z POLĘDWICY KOŃSKIEJ PO ANGIELSKU ->

PDF Drukuj

Befsztyk z mięsa surowego (inny przepis)

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1436 razy.


Wziąć pięknej świeżej wołowiny, uskrobać łyżką blaszaną, uskrobać z żyłek, wsypać soli, trochę pieprzu, dodać utartej cebuli, oliwy, umieszać dobrze całą masę i podać na stół. Na wierzch można wpuścić w uformowany w mięsie dołek żółtko, a półmisek ubrać korniszonami, grzybkami i rozmaitymi piklami. Befsztyk taki daje się na śniadanie lub do herbaty, smaruje na kawałkach chleba lub bułek.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności