<- Kotlety bite z sandacza z sosem rakowymLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaKotlety z ryb lub śledzi ->

PDF Drukuj

Kotlety z łupacza

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1364 razy.


Ugotować podanym sposobem kilogram łupacza, obrać ze skórki i z ości, posiekać dość grubo mięso, dodać czwartą część kartofli gotowanych i utartych na tarce, dwa żółtka, trochę soli i pieprzu i jedną drobno usiekaną cebulę zasmażoną na maśle. Z tej masy urabiać kotlety podłużne, otaczać w tartej bułce i smażyć na rumiano na rozpalonym maśle. Osobno podać ostry sos wedle upodobania.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności