<- Indonezyjska salatka owocowa
Lista potraw z grupy:
Deser
Jablka zapiekane ->
PDF
Drukuj
Inny budyń z kartofli
Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1353 razy.
4 żółtka utrzeć z łyżką masła, dodać 2 łyżki cukru, parę tłuczonych gorzkich migdałów, kwartę utartych kartofli, kwaterkę tartej bułki, kwaterkę mleka, wymieszać, dodać pianę z owych 4 jaj, włożyć w formę masłem wysmarowaną i gotować w wodzie, jak każdy budyń, 1 1/2 godziny. Wyjąwszy, polać sosem wiśniowym.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności