<- Mazurek orzechowy 2Lista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaMazurek polski ->

PDF Drukuj

Mazurek oszczędny (bardzo dobry)

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1624 razy.


40 deka mąki, 3 żółtka, jedno całe jajko, kwaterkę słodkiej śmietanki, 20 deka cukru, 20 deka świeżego, nietopionego masła, 20 deka rodzynków, trochę cytrynowej skórki, zagnieść razem. Rozwałkować ciasto w formie placka, położyć na blasze masłem wysmarowanej, żółtkiem posmarować, posypać siekanymi migdałami i wstawić do niezbyt gorącego pieca na pół godziny.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Znam ten przepis ze starej ksiazki kucharskiej z 1936 roku, ktora nalezala do mojej mamy.... jest on doskonaly i zawze go robie na Wielkanoc........... Polecam Ela
Nadesłał(a): Elzbieta Zukowska <elzbieta.laugery@free.fr> 2010-04-30 08:04:47

He, he Elu, to ta sama książka!! :-) Smacznego
Nadesłał(a): MM 2010-04-30 08:04:12


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności