<- Kaszanka z grillaLista potraw z grupy: GrillKurczak w pomidorach na grilu ->

PDF Drukuj

Kiełbasa z ogniska

Dodano: 2009-12-06 13:44:33
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1504 razy.


150-200 g kiełbasy na osobę (typu: zwyczajna, podwawelska),
1 plaster chudego, wędzonego boczku,
1 łyżeczka musztardy z pełnymi ziarnami,
jagody jałowca.


Jagodę jałowca rozgniatamy i mieszamy z musztardą. Kiełbasę nacinamy na końcach na krzyż, plaster boczku smarujemy musztardą i owijamy nim kiełbasę. Spinamy wymoczoną wykałaczką. Tak przygotowaną kiełbasę nadziewamy na patyk i pieczemy nad ogniem.
Na deser polecamy arbuza.


Nadesłał: gazetka Biedronki <>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności