<- KISIEL MALINOWYLista potraw z grupy: DeserKISIEL PORZECZKOWY ->

PDF Drukuj

Kisiel owocowy

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 742 razy.



50 dag czerwonych porzeczek
25 dag malin
10 dag czarnych porzeczek
15 dag cukru
5 dag mąki ziemniaczanej


Umyte owoce przełożyć do rondla, wlać pół szklanki wody, poddusić. Przetrzeć przez sitko nylonowe. Mus zagotować z cukrem. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z małą ilością zimnej wody, połączyć z musem i mieszając zagotować. Przelać do szklanych miseczek i ostudzić. Podawać z bitą śmietaną lub sosem waniliowym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności