<- Mus czekoladowy 3Lista potraw z grupy: DeserMUS JABŁKOWY Z ŹELATYNĄ ->

PDF Drukuj

MUS JABŁKOWY NATURALNY

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 677 razy.



30 dag jabłek (papierówki, antonówki, renety)
3 białka
zapach waniliowy lub cynamon

Jabłka umyć, obrać, pokrajać, włożyć do rondla, podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody, rozgotować. Gdy nieco przestygną, zmiksować. Z białek ubić sztywną pianę. jabłka wymieszać z pianą, do: dać cynamon lub zapach waniliowy, wyłożyć do salaterki albo do porcjowych kompotierek. Oziębić w lodówce.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności