<- Pudding z BudyLista potraw z grupy: DeserPudding-wulkan ->

PDF Drukuj

Pudding z tapioki

Dodano: 2010-01-01 14:35:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 682 razy.



Kuchnia węgierska
150 g tapioki
3-4 łyżki cukru
80 g masła
mleko
5 jaj
tarta bułka

Tapiokę zagotować z 50 g masła w niewielkiej ilości mleka. Resztę masła utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać tapiokę i białka ubite na sztywną pianę. Masę włożyć do formy wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką i gotować na parze 45 min. Ostudzić, wstawić do lodówki i dobrze schłodzoną podać na stół.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności