<- Nowy schabowy.Lista potraw z grupy: Mięso (różne)Nóżki cielęce do smażenia w cieście 45 min ->

PDF Drukuj

Nóżki baranie 90 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1218 razy.



Kuchnia z szybkowaru
8 nóżek baranich
6 szklanek wody
1 pęczek włoszczyzny bez kapusty
1 cebula
1 goździk
0,5 szklanki octu winnego
2 łyżki mąki
sól i pieprz do smaku

Rozmieszać mąkę z odrobiną wody, wlać do szybkowaru, dodać resztę wody. Wlać ocet, włożyć oczyszczoną włoszczyznę, posolić, popieprzyć i zagotować. Włożyć oczyszczone dokładnie nóżki, zamknąć szybkowar i ogrzewać 90 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać po 2 nóżki na osobę polane dowolnym sosem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności