<- Ser panierowany-smażony.Lista potraw z grupy: NabiałSer zapiekany w ciescie ->

PDF Drukuj

SER TWAROGOWY OPIEKANY

Dodano: 2010-01-01 14:53:18
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 691 razy.



40 dag chudego sera twarogowego
1/2 łyżki oliwy lub oleju
4 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
sól

Wybrać ser dobrze odciśnięty, zwarty, niekruszący się. Pokrajać go w sztabki o grubości t-1 1/2 cm. Patelnię o grubym dnie lub patelnię pokrytą powłoką typu teflon posmarować oliwą albo olejem. Na rozgrzanej patelni układać sztabki sera, opiec lekko rumieniąc, posolić. Podawać od razu po opieczeniu, posypując na talerzu posiekaną pietruszką. Obowiązkowym dodatkiem będzie surówka i kawałek ciemnego pieczywa do każdej porcji.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności