<- Jajka w sosie slodko-slonymLista potraw z grupy: Potrawy z jajekKotlet z jajek ->

PDF Drukuj

Klopsiki z jajek

Dodano: 2010-01-01 15:19:54
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2585 razy.



6 jajek
4 ziemniaki
mała cebula
pół łyżeczki sproszkowanej kozieradki lub przyprawy curry
1,5 łyżki masła lub margaryny
3 łyżki tartej bułki
natka pietruszki
olej do smażenia
sól

4 jajka ugotować na twardo. Ziemniaki ugotowane w mundurkach, obrać i rozetrzeć na pure. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na maśle, dodając kozieradkę albo curry. Jajka posiekać drobno, zmieszać z ziemniakami i cebulą, posolić, dodać posiekaną natkę pietruszki, wbić surowe jajko. Masę dokładnie wymieszać, uformować niewielkie klopsiki i obtoczyć je w tartej bułce, potem w roztrzepanym jajku i jeszcze raz w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z gotowanymi ziemniakami i warzywami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności