<- Seler pikantnyLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSeler po wiejsku ->

PDF Drukuj

Seler piure 10 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 534 razy.



Kuchnia z szybkowaru
70 dag selera
20 dag kartofli
6 dag masła
5 dag tartego żółtego sera
sól i pieprz do smaku

Oczyszczone selery i kartofle pokroić na kawałki, zalać w szybkowarze wodą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, dodać masło zmiksować. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Na półmisku posypać tartym serem. Podawać piure otoczone gorącymi grzankami jako danie kolacyjne.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności