<- PASZTET FASOLOWY Z GRZYBAMI SUSZONYMILista potraw z grupy: Warzywa, owocePasztet Kaffiego (jarski) ->

PDF Drukuj

PASZTET JARZYNOWY

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 624 razy.



4 naleśniki,
25 dag ziemniaków,
20 dag groszku konserwowego,
cebula,
por,
3 dag grzybów suszonych,
kawałek włoskiej kapusty (ok. 10 dag),
marchew,
4 łyżki tłuszczu,
pół szklanki śmietany,
pół szklanki kaszy manny,
1,5 łyżki tartej bułki,
pieprz,
gałka muszkatołowa,
ziele angielskie,
sól,
3 jaja,
przyprawa do zup

Warzywa (oprócz ziemniaków i zielonego groszku) oczyścić, poszatkować, podlać wrzątkiem i udusić z dodatkiem tłuszczu. Gdy są miękkie, ostudzić, zmielić dwa razy w maszynce razem z ugotowanymi oddzielnie ziemniakami, zielonym groszkiem i grzybami. Do masy dodać ugotowaną na wywarze z grzybów kaszę mannę, przyprawy i jaja. Starannie wyrobić. Naczynie wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką i wyłożyć naleśnikami, nałożyć masę, przykryć naleśnikiem, skropić tłuszczem i zapiec w piekarniku. Podawać z ostrymi sosami. Pasztety można również gotować na parze lub upiec w prodiżu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności