<- Paszteciki z warzywLista potraw z grupy: Warzywa, owocePASZTET JARZYNOWY ->

PDF Drukuj

PASZTET FASOLOWY Z GRZYBAMI SUSZONYMI

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 609 razy.



35 dag białej fasoli,
duża cebula,
4 łyżki tłuszczu,
5 dag grzybów suszonych,
2 jaja,
4 łyżki tartej bułki,
cukier,
majeranek,
pieprz ziołowy,
przyprawa do zup

Fasolę ugotować do miękkości. Gdy ostygnie - zemleć ją w maszynce razem z przesmażoną cebulą. Dodać ugotowane w niewielkiej ilości wody i pokrajane w paseczki grzyby, wywar z grzybów, jaja, dosypać tartą bułkę, dodać przyprawy, łącznie z rozpuszczoną przyprawą do zup, i dokładnie wyrobić. Brytfannę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Włożyć masę i upiec w piekarniku. Podawać z sosami i surówkami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności