<- PLACKI Z ZIEMNIAKÓW WIELKOPOLSKIELista potraw z grupy: Warzywa, owocePLACKI ZIEMNIACZANE NA WINIE ->

PDF Drukuj

PLACKI ZIEMNIACZANE DOMOWE

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 600 razy.



1,50 kg ziemniaków,
20 dag mąki pszennej,
pół szklanki oliwy lub smalcu,
cukier,
pół szklanki śmietany do polania,
sól,
2 jaja

Połowę ziemniaków obrać i zetrzeć na tarce. Drugą część ugotować i rozetrzeć. Połączyć razem, dodać mąkę i jaja. Kłaść ciasto łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć cienkie placki. Podawać ze śmietaną i cukrem.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności