<- Papryka faszerowana miesem i ryzemLista potraw z grupy: Warzywa, owocePapryka faszerowana po sycylijsku ->

PDF Drukuj

PAPRYKA FASZEROWANA PO BUŁGARSKU

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 628 razy.



80 dag papryki zielonej,
30 dag groszku zielonego,
10 dag tłuszczu,
2 jaja,
2 czerstwe bułki,
pół szklanki mleka,
10 dag przecieru pomidorowego,
3 łyżki kaszy manny,
łyżka mąki,
przyprawa do zup,
cukier,
sól,
pieprz,
koper,
szklanka wywaru z włoszczyzny

Paprykę wydrążyć i sparzyć wrzątkiem. Bułki namoczyć w mleku i dokładnie odcisnąć. Dodać jaja, tłuszcz, ugotowany (świeży lub konserwowy) groszek kaszę mannę, siekany koper; wyrobić i przyprawić do smaku. Przygotowanym nadzieniem napełnić ostudzone strąki papryki. Włożyć do rondla, podlać wywarem z włoszczyzny i dusić do miękkości. Na koniec dodać przecier pomidorowy, zagęścić mąką, doprawić przyprawą da zup. Podawać z ziemniakami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności