<- Papryka duszona z boczkiem i ryżem 10 minLista potraw z grupy: Warzywa, owocePapryka faszerowana miesem i ryzem ->

PDF Drukuj

Papryka faszerowana grzybami

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 720 razy.



80 dag zielonej papryki,
40 dag grzybów,
3 łyżki tłuszczu,
cebula, pół
szklanki śmietany,
łyżka mąki,
4 łyżki tartej bułki,
sól, pieprz,
2 jaja,
szklanka wywaru z włoszczyzny

Z papryki usunąć gniazda nasienne, opłukać, sparzyć wrzącą osoloną wodą. Cebulę pokrajać, przesmażyć, dodać drobno poszatkowane grzyby i udusić. Powstałą masę ostudzić, przyprawić da smaku, dodać tartą bułkę i jaja ugotowane na twardo i posiekane. Napełnić nadzieniem paprykę, włożyć do rondla, podlać wywarem z włoszczyzny i udusić do miękkości. Sos podprawić śmietaną i mąką. Podawać z ziemniakami lub ryżem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności