<- Fasola perłowa po dominikańsku 2Lista potraw z grupy: Warzywa, owoceFasola po marokańsku 45 min ->

PDF Drukuj

FASOLA PO ASTURYJSKU

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1200 razy.



60 dag dużej białej fasoli jaś,
20 dag ostrej pikantnej kiełbasy,
2 dag słoniny,
15 dag bekonu,
15 dag golonki wieprzowej

ewentualnie:
kawałki ucha i ryja wieprzowego,
szafran,
papryka,
sól

Kiełbasę, słoninę, bekon i mięso z golonki oraz z ucha krajać na kawałki. Fasolę moczyć przez noc i gotować w tej samej wodzie, dodając stopniowo wszystkie składniki. Nieco wywaru przelać do małego rondelka, utrzeć w nim szafran z papryką, wymieszać i dodać do potrawy. Gdy fasola będzie miękka, posolić.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności