<- SURÓWKA Z BURAKÓW I OGÓRKÓWLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSURÓWKA Z CYKORII NATURALNA ->

PDF Drukuj

SURÓWKA Z CYKORII I SZCZYPIORKU

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1067 razy.



20 dag cykorii
6 łyżek umytego, drobno pokrajanego szczypiorku
1/2 szklanki jogurtu, sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa
sól
pieprz

Cykorię oczyścić z zewnętrznych, uszkodzonych liści, oddzielić luźne listki, umyć, osączyć, pokrajać w makaronik w poprzek kolb, wymieszać z jogurtem i szczypiorkiem. Przyprawić do smaku sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Podawać do ryb, mięsa i jajek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności