<- SURÓWKA Z KWASZONEJ PAPRYKILista potraw z grupy: Warzywa, owoceSURÓWKA Z MARCHWI I CHRZANU ->

PDF Drukuj

SURÓWKA Z MARCHWI

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 992 razy.



20 dag marchwi
10 dag jabłek
sok cytrynowy lub koncentrat róży
1/4 szklanki śmietanki (9% tłuszczu)
sól

Marchew umyć szczotką, oczyścić, opłukać. Jabłko umyć, obrać. Utrzeć jabłko i marchew na tarce z dużymi otworami. Jabłko skrapiać kwasem w miarę ucierania. Rozdrobnione składniki wymieszać ze śmietanką, przyprawić do smaku solą i kwasem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności