<- SURÓWKA Z PORÓW Z POMIDORAMILista potraw z grupy: Warzywa, owoceSURÓWKA Z RZODKIEWEK ->

PDF Drukuj

SURÓWKA Z RZEŹUCHY

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1035 razy.



10 dag młodej rzeżuchy
1/2 łyżki oliwy lub oleju
sok cytrynowy
3 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki ze szczypiorkiem
sól

Gałązki rzeżuchy umyć, osączyć, oberwać listki, odrzucając łodyżki. listki rozłożyć cienką warstwą na czystej ściereczce, żeby spłynęły z nich resztki wody. Olej lub oliwę wymieszać z 3 łyżkami soku cytrynowego, przyprawić solą do smaku. Obsuszone listki rzeżuchy drobno posiekać, wymieszać z zaprawą i posiekaną pietruszką ze szczypiorkiem. Podawać do potraw z mięsa i ryb.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności