<- SAŁATKA Z CZERWONEJ KAPUSTYLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSAŁATKA Z KAPUSTY LUB CYKORII ->

PDF Drukuj

SAŁATKA Z JARMUŹU

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1811 razy.



50 dag jarmużu
sól
1/2 szklanki jogurtu
sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa,
1 łyżka sosu sojowego
2 ząbki czosnku
sól
pieprz

Liście jarmużu oberwać z szypułek, umyć, osączyć, włożyć do niewielkiej ilości wrzącej, osolonej wody. Gotować w odkrytym rondlu przez ok. 5 min. Starannie odcedzić, rozłożyć liście, oddzielając widelcem na półmisku i pozostawić do ostygnięcia. Czosnek obrać, opłukać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem. Przyprawić sos do smaku sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Polać nim jarmuż. Podawać do potraw z jajek lub mięsa.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności