<- Młode marchewki duszone w sosieLista potraw z grupy: Warzywa, owoceMus z papryki ->

PDF Drukuj

Młody zielony groszek

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 609 razy.



Kuchnia węgierska
750 g świeżo łuskanego zielonego groszku
2 łyżki mąki
sól
1 pęczek zielonej pietruszki
2 łyżeczki cukru
50 g masła

Groszek ugotować w osolonej wodzie z cukrem. Przyrządzić jasną zasmażkę i dodać do niej drobno posiekaną zieloną pietruszkę, zalać wywarem, w którym gotował się groszek, wymieszać wszystko z groszkiem, zagotować i przyprawić do smaku solą. Jarzyna musi być zawiesista, dlatego nie należy zużyć całego wywaru.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności