<- Klops z ciasta ziemniaczanego z kapustąLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKluski ?zbójeckie? z surowych kartofli ->

PDF Drukuj

Kluseczki

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 736 razy.



Kuchnia węgierska
2 jaja
1 filiżanka kwaśnej śmietany
mąka
50 g masła
sól

Jaja roztrzepać, lekko posolić, zalać filiżanką wody i dodać tyle mąki, aby po ubiciu drewnianą łyżką powstało nie za twarde, ale i nie za wolne ciasto. Z deski ostrym nożem zeskrobywać do gotującej się wody małe kluseczki. Gdy tylko kluseczki wypłyną na powierzchnię, wyjmować je łyżką cedzakową i wkładać do kwaśnej śmietany wymieszanej z roztopionym masłem. Podawać na gorąco.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności