<- JARSKA SŁODKO-KWAŚNA POTRAWA
Lista potraw z grupy:
Warzywa, owoce
Jarzynka z knedlami ->
PDF
Drukuj
Jarzynka burisz
Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1163 razy.
Kuchnia węgierska
120 g buriszu (łuskana pszenica)
1 łyżeczka mielonej papryki
50 g tłuszczu
1 /2 cebuli
1 pęczek zielonej pietruszki
Burisz namoczyć na 3 godz. Posiekaną cebulę poddusić na tłuszczu, dodać drobno pokrojoną zieloną pietruszkę, następnie burisz i mieloną paprykę. Zalać niewielką ilością wody i gotować tak samo jak ryż albo tarhonya.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności