<- JARSKA SŁODKO-KWAŚNA POTRAWALista potraw z grupy: Warzywa, owoceJarzynka z knedlami ->

PDF Drukuj

Jarzynka burisz

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1112 razy.



Kuchnia węgierska
120 g buriszu (łuskana pszenica)
1 łyżeczka mielonej papryki
50 g tłuszczu
1 /2 cebuli
1 pęczek zielonej pietruszki

Burisz namoczyć na 3 godz. Posiekaną cebulę poddusić na tłuszczu, dodać drobno pokrojoną zieloną pietruszkę, następnie burisz i mieloną paprykę. Zalać niewielką ilością wody i gotować tak samo jak ryż albo tarhonya.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności