<- Kluski francuskie z mąki bez żółtekLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKluski frankonskie ->

PDF Drukuj

KLUSKI FRANCUSKIE Z PARMEZANEM

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 735 razy.



5 łyżek masła
5 jaj
25 dag mąki pszennej
sól
5 dag utartego parmezanu

4 łyżki masła utrzeć na śmietanę, wbijać po jednym żółtku i nadal ucierać na jednolitą masę. Z białek ubić pianę i lekko mieszając wsypywać mąkę. Kłaść łyżką kluski na wrzącą osoloną wodę. W czasie gotowania przykryć na chwilę pokrywą. Wyjmować łyżką cedzakową. Polać masłem i posypać utartym parmezanem lub innym ostrym serem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności