<- ZAPIEKANKA Z KASZY MANNY I JAJLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżZapiekanka z makaronu ->

PDF Drukuj

ZAPIEKANKA Z ŁAZANEK, GRZYBÓW I JAJ

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1098 razy.



30 dag mąki pszennej
5 jaj
60 dag grzybów (kurki)
3 łyżki tłuszczu
cebula
pół szklanki śmietany
tarta bułka
sól
pieprz
przyprawa do zup

Zagnieść ciasto na łazanki i cienko rozwałkować. Po przesuszeniu pokrajać i ugotować w osolonej wadzie. Grzyby dokładnie oczyścić, umyć, poszatkować i udusić na tłuszczu razem z cebulą. Następnie wymieszać z łazankami, dodać śmietanę, rozmieszane jaja i przyprawy. Naczynie wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką, włożyć przygotowaną masę i zapiec w piekarniku.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności