<- Racuszki z kwaśnego mlekaLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżRacuszki z twarogu i poziomek ->

PDF Drukuj

RACUSZKI Z MANNY I JABŁEK

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1213 razy.



30 dag kaszy manny
2 szklanki mleka
łyżka masła
35 dag jabłek
cukier
pół szklanki mąki pszennej
3 jaja
2,5 łyżki tłuszczu
cukier waniliowy

Ugotować na sypko kaszę mannę na mleku z masłem, ostudzić. Dodać utarte jabłka, dokładnie wyrobić; posłodzić, dodać jaja i mąkę, formować łyżką racuszki i smażyć na gorącym tłuszczu. Podawać ze śmietaną, posypane cukrem waniliowym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności