<- Kluski krajane z makiemLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKluski kujawskie ->

PDF Drukuj

Kluski krajane z serem

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1220 razy.



50 dag mąki
4 dag masła
1 jajo (lub 2 białka)
20 dag sera białego lub twarożku
sól


Zarobić ciasto z jajem lub białkami i wodą, wywałkować dość grubo (1-2 mm), pozostawić do przeschnięcia. Masło lekko zrumienić. Ciasto posypać mąką, pokrajać ostrym nożem. Kluski ugotować wkładając do wrzącej wody, odcedzić, przelać gorącą wodą, osączyć. Wyłożyć na ogrzany półmisek, wymieszać z tłuszczem, posypać serem kruszonym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności