<- Makaron zapiekany z jabłkamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżMakaron zapiekany z mięsem po węgiersku ->

PDF Drukuj

Makaron zapiekany z jajami i sosem pomidorowym

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1037 razy.



25 dag makaronu fabrycznego (lub suszonego domowego)
5 jaj
sól
5 dag masła
5 dag sera podpuszczkowego
sos pomidorowy

Sporządzić sos pomidorowy ze śmietaną. Masło zrumienić lekko. Ser zetrzeć. Makaron fabryczny lub domowy ugotować, odcedzić, obficie przelać wodą, osączyć. Makaron wymieszać z sosem (3/4 całej ilości) i połową sera, wyłożyć do formy (lub do naczynia ogniotrwałego), wyrównać i wygładzić powierzchnię; powierzchnię makaronu oblać resztą sosu, posypać serem i skropić masłem. Makaron zapiec w bardzo gorącym piekarniku. Przyrządzić 5 sadzonych jaj. Potrawę posypać siekaną zieleniną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności