<- MAKARON Z WARZYWAMILista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżMakaron zapiekany z jajami i sosem pomidorowym ->

PDF Drukuj

Makaron zapiekany z jabłkami

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 645 razy.



75 dag jabłek kompotowych
cukier do smaku
cynamon
konfitury
Ciasto:
30 dag mąki
3 jaja
sól
8 dag masła
5 dag cukru pudru

Sporządzić makaron, cienko go pokrajać, rozsypać go na brytfannie i lekko zrumienić w piekarniku, wyjąć, ostudzić. Konfiturę osączyć. Jabłka opłukać, obrać, zetrzeć na szatkownicy, wymieszać z cukrem (do smaku) i cynamonem. Rondel wysmarować, na dno położyć warstwę suchego makaronu, skropić, położyć warstwę surowych jabłek i trochę konfitur: warstwy makaronu i jabłek kłaść na przemian, na wierzchu ułożyć warstwę makaronu, skropić suto masłem. Rondel z makaronem wstawić do gorącego piekarnika i zapiec. Pokrajać na porcje, wyłożyć na okrągły półmisek, posypać cukrem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności