<- makaron szpinakowy z sosem serowymLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżMakaron tajarin z truflami ->

PDF Drukuj

Makaron tajarin z sosem mięsnym

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1136 razy.



Kuchnia włoska
400 g makaronu
300 g cielęciny lub młodej wołowiny
10 g boczku
10 masła
50 g parmezanu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki wazowe rosołu z wołowiny
1 gałązka rozmarynu
1 ząbek czosnku
sól i pieprz

Makaron zrobić według poprzedniego przepisu. Sos przyrządzić w rondlu, podsmażając boczek, masło i posiekany czosnek. Następnie do rondla włożyć mięso i smażyć je do zrumienienia. Gdy mięso się już zrumieni, posolić je, popieprzyć i stopniowo podlewać rosołem, gotując 1,1/2 godziny. Makaron podawać natychmiast po ugotowaniu, polany przecedzonym sosem mięsnym i posypany parmezanem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności