<- Makaron smażonyLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżMakaron tajarin z sosem mięsnym ->

PDF Drukuj

makaron szpinakowy z sosem serowym

Dodano: 2006-03-31 11:22:19
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1975 razy.


makaron:
2 jajka
500 g mąki
200 g szpinaku
sól

sos serowy:
łyżka masła
10 dkg sera gorgonzolla
1 szklanka śmietany 36 %

Wszystkie składniki makaronu razem zagnieść (szpinak musi być rozmrożony). Ciasto cienko rozwałkować, zwinąć w roladkę i pokroić na paski (ja zrobiłam szerokości ok 1 cm). Trochę przesuszyć, gotować bardzo krotko (2-3 min).
Na maśle rozpuścić ser gorgonzolla ( nie dopuścić do zagotowania), dolać śmietanę - wszystko podgrzewać, ale nie gotować.
Sos serowy można też kupić gotowy w proszku (bodajże Knorra).
Potrawa strasznie kaloryczna, po jedzeniu wskazana godzina aerobiku (przynajmniej:-):-)).




Nadesłał: kiszka <>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności