<- Makaron tajarin z truflamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżMakaron w pikantnym sosie ->

PDF Drukuj

Makaron trenette z sosem pesto

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1221 razy.



Kuchnia włoska
200 g makaronu trenette
40 g zielonej fasolki szparagowej
1 duży ziemniak
8 łyżek sosu pesto
sól

W dużym rondlu zagotować osoloną wodę. Do rondla włożyć obrany ziemniak pokrojony w kostkę i oczyszczoną fasolkę szparagową. Gdy woda ponownie się zagotuje, dodać makaron trenette pamiętając o tym, by go nie rozgotować (powinien być al dente). Następnie ugotowane składniki odcedzić i przyprawić sosem. Jeśli gotowy makaron będzie zbyt suchy, należy dodać do niego odrobinę wody, w której się gotował.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności