<- Makaron trenette z sosem pestoLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżMAKARON W ZUPIE ->

PDF Drukuj

Makaron w pikantnym sosie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2097 razy.


50 dag białego lub zielonego makaronu /typu spiralki/
10 dag ziarenek dyni
4 pomidory
2 pęczki natki pietruszki
5 dag tartego parmezanu lub gaudy
1 szklanka oleju
1 ząbek czosnku
sól
Składniki na cztery porcje.
Zmielić drobno ziarenka dyni. Opłukać i osuszyć natkę pietruszki, pokroić. Obrać czosnek, posiekać lub przecisnąć przez praskę. Wymieszać przygotowane składniki z utartym żółtym serem. Dodać olej, odstawić na pół godziny. Gotować makaron 10-12 minut w dużej ilości osolonej wody. Zdjąć skórkę, pokroić pomidory na ćwiartki, a następnie usunąć pestki. Osączyć makaron, wymieszać z sosem i pomidorami. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności