<- Indyk na miodzie BożenkiLista potraw z grupy: Mięso: DróbIndyk pieczony 1 ->

PDF Drukuj

Indyk na zielono

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3150 razy.


4 łodyżki selera naciowego
2 cebule (średnie)
6 krążków ananasa z puszki
3 kiwi
ok. 20-30 dag filetu z piersi indyka

Drobno pokrojony seler i cebulkę podsmażyć na oleju na szklisto. Dodać mięso pokrojone w kostkę. Smażyć na średnim ogniu. Jak ktoś lubi można dodać sos sojowy lub odrobinę maggi. W tym czasie pokroić w kostkę kiwi i ananasa. Zajmuje to trochę czasu, ale właśnie tyle powinny się smażyć warzywa z mięsem. Owoce wrzucić na patelnię. Posolić do smaku, przyprawić białym pieprzem, chili, podlać sokiem z ananasa i smażyć kilka minut (ok.10) od czasu do czasu mieszając (kiwi powinno być miękkie a ananas lekko chrupiący). Podawać z ryżem. Zamiast piersi z indyka może być filet z kurczaka lub chuda wieprzowina. Ale wtedy to już nie będzie INDYK na zielono...
From: "Piotr Parafiniuk" <koliber@szkolenia.supermedia.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności