<- Knedle z ryżu z owocamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKnedle z tartej bułki ->

PDF Drukuj

Knedle z serem

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 672 razy.



Kuchnia węgierska
500 g białego sera
130 g tartej bułki
3 bułki
sól
3 jaja
3 filiżanki kwaśnej śmietany
100 g mąki
cukier puder
130 g masła

Do przetartego przez sito białego sera dodać filiżankę kwaśnej śmietany, 3 żółtka i 30 g stopionego masła, posolić i wszystko razem dokładnie wyrobić. Bułki obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Kostki bułki wymieszać razem z mąką, pianą ubitą z białek i masą serową. Odstawić na ok.10 min, potem formować małe knedle i gotować je w osolonej wodzie. Odsączyć. Przed podaniem polać tartą bułką zrumienioną na reszcie masła, polać kwaśną śmietaną i posypać cukrem pudrem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności