<- Knedle z owocamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKnedle z serem ->

PDF Drukuj

Knedle z ryżu z owocami

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 628 razy.



Kuchnia węgierska
200 g ryżu
mąka
1 I mleka
tarta bułka
cukier
olej
5 jaj
śliwki

Ryż ugotować w osłodzonym mleku, odcedzić, odczekać aż przestygnie, wtedy zaciągnąć go 3 żółtkami i pianą ubitą z białek, dodać mąkę. Z powstałego ciasta formować małe knedle i do środka każdego wcisnąć małą, wypestkowaną śliwkę. Knedle muszą być okrągłe, a śliwki zupełnie pokryte ciastem. Następnie obtaczać je w roztrzepanym jaju i tartej bułce i smażyć na gorącym oleju.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności