<- Kasza drobna tatarczana zatarta jajamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKasza gryczana palona 10 min ->

PDF Drukuj

Kasza gryczana biała 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 701 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1,5 szklanki kaszy
4 dag tłuszczu
3 szklanki wody
sól do smaku

Kaszę dobrze przepłukać na sicie zimną wodą. Zagotować w szybkowarze wodę, posolić, wrzucić tłuszcz i kaszę. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otwierać szybkowar ostrożnie, lecz bez schładzania.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności