<- Kasza gryczana biała 15 minLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKasza gryczana z pieczarkami ->

PDF Drukuj

Kasza gryczana palona 10 min

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 694 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1,5 szklanki kaszy
2,25-3 szklanki wody
4 dag tłuszczu
sól do smaku

Kaszę dobrze przepłukać na sicie zimną wodą. W szybkowarze zagotować wodę, posolić, wrzucić tłuszcz i kaszę. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otwierać szybkowar ostrożnie, lecz bez schładzania.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności