<- Kasza jaglana z szafranemLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKasza jęczmienna łamana 25 min ->

PDF Drukuj

Kasza jęczmienna drobna 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 620 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1,5 szklanki kaszy
3 szklanki wody
4 dag tłuszczu
sól do smaku

Kaszę dobrze przepłukać na sicie zimną wodą. Wziąć 2 razy tyle wody, ile było suchej kaszy, zagotować w szybkowarze, posolić. Włożyć kaszę i tłuszcz, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otwierać ostrożnie, lecz bez schładzania.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności