<- Kasza jaglana z paprykaLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKasza jęczmienna drobna 20 min ->

PDF Drukuj

Kasza jaglana z szafranem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1763 razy.


30 dag kaszy jaglanej
łyżeczka masła
10 dag słoniny
garść rodzynków
łyżka cukru
szafran
sól
Sparzoną kaszę jaglaną ugotować na sypko z dodatkiem szafranu, masła i soli. Ugotowaną kaszę wymieszać z rodzynkami i cukrem, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wyłożonego plasterkami słoniny. Przykryć z wierzchu plastrami słoniny i wstawić do piekarnika. Gdy słonina się stopi, danie jest gotowe. Można kaszę wyłożyć na półmisek, albo podawać w naczyniu.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności