<- Kasza jęczmienna drobna 20 minLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKasza jęczmienna perłowa 25 min ->

PDF Drukuj

Kasza jęczmienna łamana 25 min

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1034 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1,5 szklanki kaszy
3,75 szklanki wody
2-4 dag tłuszczu
sól do smaku i ewentualnie szczypta cząbru lub majeranku

Kaszę dobrze przepłukać na sicie zimną wodą. W szybkowarze zagotować przeznaczoną ilość wody, włożyć kaszę i tłuszcz, posolić, wsypać zioła przyprawowe. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otwierać ostrożnie, lecz bez schładzania.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności