<- Kanapki z byczkami w pomidorachLista potraw z grupy: PrzekąskiKanapki z chleba pytlowego (razowego) ->

PDF Drukuj

Kanapki z cebulą, jajem i majonezem

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1137 razy.



2 jaja
duża cebula
3 łyżki majonezu
strąk papryki (pomidor)
sól
cukier
pieprz
musztarda

Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w drobną kostkę, sparzyć wrzącą wodą, dodać ugotowane na twardo i posiekane jaja. Wymieszać z ostrym gęstym majonezem, przyprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem (jeżeli potrzeba, dodać musztardy ). Nakładać na kromki bułki grubą warstwą. Z wierzchu przybrać majonezem i paskami strąków czerwonej papryki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności