<- Omlet szegedyńskiLista potraw z grupy: PrzekąskiOMLET Z MIĘSEM ->

PDF Drukuj

Omlet z grzybami

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1102 razy.



Kuchnia węgierska
150 g świeżych grzybów
1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki
5 jaj
1 filiżanka kwaśnej śmietany
pieprz
50 g masła

Grzyby oczyścić, umyć, ugotować, odsączyć i drobno pokroić. Jaja roztrzepać i wymieszać z solą, pieprzem, zieloną pietruszką i grzybami. Połowę masła stopić na patelni i usmażyć na nim omlet z przygotowanej masy. Kwaśną śmietanę zagotować z resztą masła i zalać nią gotowy omlet.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności