Mięso wymieszać z pozostałymi składnikami, mieszać widelcem w jednym kierunku przez minutę, odstawić. Dwa jaja roztrzepać, wlać na dużą gorącą patelnię posmarowaną olejem, przechylić patelnię, aby jaja rozlały się po patelni, smażyć aż zetną się, około minuty. Przełożyć na talerz. Smażyć drugi omlet z pozostałych jaj w podobny sposób. Przełożyć na inny talerz. Mięso podzielić na dwie porcje. Masę mięsną rozprowadzić na każdy omlet, brzeg posmarować surowym jajkiem, które pozostało w miseczce po smażeniu omletów. Ułożyć sklejonym brzegiem do dołu na lekko wysmarowanym olejem, owalnym lub okrągłym talerzu. Gotować na parze przez 30 min. Ostrożnie wyjąć, wystudzić, pokrajać w ukośne plasterki. Podawać na przekąskę.
Proporcje: dla 12 osób, kiedy podajemy inne potrawy