<- Szasz┼éyki na przek─ůsk─ÖLista potraw z grupy: Przek─ůskiSZPARAGI MARYNOWANE ->

PDF Drukuj

Szparagi ß la "Ludlßb"

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
J─Özyk: niezdefiniowany
Odwiedzono: 605 razy.



Kuchnia w─Ögierska
1 kg szparag├│w
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
s├│l
4 łyżki oleju
1 łyżeczka cukru
sok z cytryny

2 jaja ugotowane na twardo 1 ┼éy┼╝eczka ostrej musztardy Szparagi oczy┼Ťci─ç, ugotowa─ç w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie, odcedzi─ç i u┼éo┼╝y─ç na p├│┼émisku. Jaja posieka─ç, dok┼éadnie wymiesza─ç z olejem zielon─ů pietruszk─ů, musztard─ů i ┼éy┼╝k─ů wody, przyprawi─ç do smaku sokiem ┼╝ cytryny, posoli─ç i poda─ç do szparag├│w.


Nades┼éa(a): Cartall - Ksi─ů┼╝ka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialno┼Ťci