<- Szaszłyki na przekąskęLista potraw z grupy: PrzekąskiSZPARAGI MARYNOWANE ->

PDF Drukuj

Szparagi á la "Ludláb"

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1004 razy.



Kuchnia węgierska
1 kg szparagów
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
sól
4 łyżki oleju
1 łyżeczka cukru
sok z cytryny

2 jaja ugotowane na twardo 1 łyżeczka ostrej musztardy Szparagi oczyścić, ugotować w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie, odcedzić i ułożyć na półmisku. Jaja posiekać, dokładnie wymieszać z olejem zieloną pietruszką, musztardą i łyżką wody, przyprawić do smaku sokiem ż cytryny, posolić i podać do szparagów.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności