<- Pasztet z szynkiLista potraw z grupy: PrzekąskiPasztet z wątroby ->

PDF Drukuj

Pasztet z tuńczyka

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 614 razy.



Kuchnia węgierska
1 duża puszka tuńczyka w oliwie (250 g)
sól
100 g masła
pieprz
1 ząbek czosnku

Tuńczyka razem z oliwą, roztartym ząbkiem czosnku i masłem utrzeć na jednolitą masę. Posolić i oprószyć dobrze pieprzem. Ułożyć na półmisku i wstawić na kilka godzin do lodówki. Podawać z białym pieczywem. W lodówce pasztet ten zachowuje świeżość przez kilka dni.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności